قطعا براي شما هم پيش آمده گاهي در حين غذا خوردن متوجه كمبودي در طعم غذاي خود شدهايد اما هرچه فكر میكنيد ايرادي در غذا پيدا نمیكنيد؛ علت آن كمبود چاشنیهايي مثل سبزي و ماست است اما گاهي بعضي غذاها اصلا با ماست نمیچسبند، در اينجا به سراغ ترشیهايي كه داريد میرويد تا طعمدهندهاي به غذاي خود اضافه كردهباشيد. در اين بخش قصد داريم تا شما را با 5 مورد از متداول ترين انواع ترشی ايراني و روش درست كردن آنها بيشتر آشنا كنيم پس با كافه مپ همراه شويد.
ترشی سالاد فصل
يكي از محبوبترين انواع ترشيجات ايراني، ترشی سالاد فصل است كه مخصوص زمستان است همانطور كه از اسمش پيداست براي تمام فصول نيز قابل استفاده میباشد. اين ترشی خوشمزه از تركيباتي همچون گلكلم، هويج، سير، كرفس، گوجهفرنگي، فلفل سبز تند، سركه، نمك و زردچوبه تشكيل شده است؛ اما سوالي كه اينجا مطرح میشود چگونگي تركيب اين مواد با هم است. براي اين منظور كافي است گوجهها را پس از شستن به قطعات بزرگ تقسيم كنيد و آهنا را به خوبي چنگ بزنيد، سپس به آن مقداري نمك اضافه كرده و میگذاريد تا 10 الي 15 ساعت در محيطي خنک بماند و سپس آنها را از صافي رد میكنيد و در ديگي بزرگ به روي حرارت كم قرار میدهيم تا آنها به حالتي نيمه غليظ برسند اما بايد چند دقيقه قبل از كامل شدن اين امر به آن كرفس، كلم و هويجهاي ريز را اضافه كنيد؛ دقت كنيد كه كرفسها نبايد بپزند و فقط میخواهيم كمي حرارت ببينند. پس از سرد شدن به آنها نمك و سركه و زرد چوبه را اضافه میكنيم و در آخر حبههاي ريز سير و فلفل را به ماده اضافه میكنيم. حال اين ترشی را در دبه كنيد و بگذاريد تا 2 الي 3 هفته بماند تا خوب جا بيفتد. براي افرادي كه مواد زياد تند دوست ندارند كافي است تا فلفلهارا به صورت درسته در مواد بريزيم.

ترشی انبه
ترشی انبه نيز يكي ديگر از انواع ترشيجات ايراني بوده كه در ميان ايرانيان بسيار طرفدار دارد و معمولا به همراه غذاهاي گوشتي و پلوها خورده میشود. مواد تشكيلدهنده اين ترشی شامل انبه، هويج، روغنزيتون، تخم گشنيز، فلفلقرمز، سير، ربگوجهفرنگي، نمك، سركه و سياه دانه هستند كه در ادامه به چگونگي تركيب آنها براي تهيه اين ترشی خوشمزه میپردازيم. در ابتدا انبه و هويجهاي حبه شده را در ظروفي جداگانه قرار دهيد و به روي هركدام يه استكان نمك و مقداري زردچوبه بريزيد و سپس آنها را 5 ساعت در مكاني سرد قرار دهيد تا آب آنها به خوبي گرفته شود. در مرحله بعد روغن زيتون را در قابلمهاي بزرگ بريزيد و روي حرارت ملايم گاز قرار دهيد تا روغن داغ شود.
سپس به روغن فلفلقرمز، تخمگشنيز، سير، سياهدانه، ادويه ترشی و ربگوجهفرنگي را اضافه كنيد و مخلوط را هم بزنيد و پس از سرخ شدن رب به آن هويجها را اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه به اين مخلوط انبه را بيافزاييد. در وحله بعد روي آنها دو ليوان سركه بريزيد و خوب هم بزنيد، و در آخر پس از سرد شدن آنها در دبه بريزيد و تا 3 روز اجازه دهيد تا جا بيافتد و سپس از آن استفاده كنيد.
سير ترشی
يكي ديگر از انواع ترشيجات ايراني كه با ذائقهي اكثر افراد مطابقت دارد سير ترشی است و تهيه آن بسيار ساده است و در عين حال به زمان زيادي براي جا افتادن نياز دارد. براي اين منظور كافي است تا سيرها را به خوبي بشوييد و پس از اينكه پوست زائد آن را جدا كرديد مجددا بشوييد و بگذاريد تا يك روز بماند و كامل خشك شود. در ادامه سيرها را درون شيشهاي بريزيد و سپس دانههاي فلفل، سبزي معطر و مقداري نمك بروي سيرها ريخته و روي آن را با سركه بپوشانيد؛ در آخر درب شيشه را ببنديد و شيشهرا به مدت 1 الي 2 ماه يا حتي گاهي 1 سال در مكاني تار و خشك و خنك قرار دهيد و سپس به مصرف آن بپردازيد.
ترشی ليته
اين ترشی لذيذ و خوشمزه در كنار اكثر غذاهاي ايراني سرو میشود و چاشنیبخش همه غذاهاست. بادمجان، فلفل دلمهاي قرمز و سبز، فلفل سبز، هويج، سير، كلمپيچ، سركه، انواع سبزيجات و زردچوبه مواد اين ترشی را تشكيل میدهند.طرز تهيهي آن به اينگونه است كه شما بايد بادمجانها را به خوبي بشوريد و كلاه بادجان را از آن جدا كنيد، بادمجانها را با پوست سرخ يا كبابي كنيد و پس از سرد شدن پوست آن را جدا كنيد و آنها را با سير چرخ كنيد يا در غذاساز تركيب كنيد. كلم و هويج و فلفل را پس از شستن كاملا نگيني كنيد و به مخلوط سير و بادمجان اضافه كنيد و به آنها نمك و زردچوبه بزنيد. در آخرين مرحله كافيست تا به اين مواد سركه را نيز بيافزاييد بگذاريد تا اين ترشی خوشمزه به مدت 1 هفته در يخچال بماند تا خوب جا بيافتد و بعد میتوانيد از نوش جان كردن اين ترشی لذيذ لذت ببريد.

ترشی بادمجان شكم پر
آخرين ترشی كه از انواع ترشيجات ايراني به بررسي آن میپردازيم، ترشی بادمجان شكم پر است و براي تهيه آن به پياز، بادمجان، هويج، سير، فلفلدلمهاي، نمك و سركه نياز داريم. اما بپردازيم به روش تهيه آن ؛ براي اين منظور نيز كافي است ابتدا بامجانها را به خوبي بشوييد و كلاهك آن را جدا كنيد و در ادامه با چاقو شكافي از طول در بامجان به گونهاي ايجاد كنيد كه طرف ديگر آن پاره نشود. در وحله بعد بادمجانها را در يك قابلمه آب قرار میدهيم و آنها را به مدت 5 الي 10 دقيقه بسته به اندازه بادمجان اجازه میدهيم تا آبپز شود اما در عين حال بايد توجه داشت كه زياد شل نشود زيرا از زيبايي ترشی كاهش میيابد. در ادامه هويجها را به صورت خلالهاي نازك در بياوريد و پيازها را خرد كنيد و فلفل دلمهها را به اندازه دلخواه ترجيحا درشت كه در ترشی ديده شود ريز كنيد، همچنين پوست سيرها را گرفته و ريز كنيد. در ظرفي ديگر تمام اين مواد را به همراه نعناع مخلوط كرده و داخل بادمجان ها را از آنها پر كنيد؛ شكاف بادمجان را ببنديد و آنها را در دبهاي به همراه سركه قرار دهيد به گونهاي كه سركهها روي بادمجانها را پر كند درب آن را ببنديد و اجازه دهيد تا ترشی به مدت ده روزي در مكاني خشك و خنك بماند و سپس آن را ميل كنيد.
نكتهاي كه در اكثر ترشیها قابل مشاهده است اين است كه اكثر ترشیها بايد مدتي بماند تا آن طعم بینظيرش را به خود بگيرد. اميدوارم اين مقاله نيز براي شما مفيد واقع شدهباشد و بتوانيد اين ترشیها را در كنار خانواده و در لحظات خوبتان به همراه غذا ميل كنيد.